Rafting, Kanyonları Aşın ;
(02/10/2023)

Köprülü Kanyon Rafting Turu

Köprülü kanyon Antalya ili,Manavgat ilçesi sınırıları içerisinde bulunmaktadır.1973 yılında Miili Park olarak ilan edilmiştir.14 km uzunluğu ve 100 metre duvar yüksekliği ile Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biridir.

 

Toros Dağlarından doğan  ve doğa harikası kanyonlardan geçen Köprüçay ,Serik ilçesinden Akdenize dökülür. Bunun yanı sıra, nehrin batısındaki dağlık arazide bulunan antik Selge kenti; nehrin kenarındaki kaleler, su kemerleri, Roma Devri’ne ait köprüler ve tarihi yollar gibi pek çok arkeolojik kaynaklar, Köprülü Kanyon’un önemini artırmaktadır. Bölgeye gelen ziyaretçiler, Milli Park içinde bulunan Selge antik kenti ile bir bölümü Milli Park içinde bulunan Aziz Paul Yolu’nu da gezi programlarına dahil edebilirler.

 

Doğal güzelliği ile ziyaretçileri etkileyen Köprülü Kanyon Türkiye’nin en popüler rafting alanıdır. Rafting, raft adı verilen botlarla, debisi yüksek nehirlerde yapılan eğlenceli ve heyecan verici bir nehir sporudur. Raftingde amaç içinde bulunduğunuz raftı (botu) devirmeden, küreklerle yönlendirerek hızlı akan suda kayalar ve engeller arasından geçirmektir.Köprülü Kanyon Rafting, öncesinde verilecek eğitimle birlikte, profesyonel rehberler eşliğinde ve 2 kişilik kayak ile veya 8 - 10 kişilik botlar ile yapılmaktadır. 

 

Sizde Rafting yaparak upuzun kanyonlara meydan okumak isterseniz,Belek Villa Kiralama seçeneklerimizden Tatil evi kiralayarak başlayabilirsiniz.


 

BU YAZIYI PAYLAŞ